Ispred velelepnog zdanja sportskog centra „Pinki“ otvorena je podzemna garaža koju je izgradio Ras Inženjering Niskogradnja sa članicama konzorcijuma.

Već dugi niz godina ovaj prostor se usled povećanog broja vozila i manjka prostora za parking koristio kao parking prostor. U znatnoj meri  bilo je oštećeno popločanje, kao i zelene parter površine. Prostor više  nije bio  u funkciji otvorenog trga već otvorenog parkinga. Usled neadekvatnog korišćenja predmetnog prostora,  popločavanje od betonskih ploča je propalo, a zelene površine bile su devastirane.

Novootvorena garaža u starom jezgru Zemuna nalazi se  na površini od 5.186 kvadratnih metara i sa 150 parking-mesta. Garaža je opremljena najsavremenijim sistemima automatike koji obezbeđuju bezbedno korišćenje objekta i jednostavno plaćanje usluga. Kompletan objekat je pokriven 24-časovnim video-nadzorom.

Na dva parking-mesta je postavljen punjač za električna vozila, a za vozila osoba sa invaliditetom rezervisano je osam parking-mesta, a u okviru garaže se nalazi i javni toalet, koji je prilagođen osobama sa invaliditetom. Garaža ima po dva ulaza i izlaza, a automobili u parking-objekat ulaze iz Ulice gradski park, dok se izlaz nalazi u Nemanjinoj ulici. Za korisnike su obezbeđeni putnički lift i pešačka stepeništa. Kako bi se izbeglo formiranje leda na ulaznim i izlaznim rampama u zimskim mesecima, ugrađeni su grejači, kao i na izlaznim stepeništima.

Rekonstrukcija postojećeg platoa koji je zajedno sa zgradom predstavlja deo celovitog arhitektonsko- urbanističkog  autorskog rešenja arhitekte Ivana Antića, izgrađena  je  prema uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture uz saradnju sa stručnim saradnicima. Plato ispred Sportskog centra ‘Pinki’ je uređen postavljanjem urbanog mobilijara, a posađeno je i drveće, nisko rastinje i travnjak.

Zemuncima i svim gostima omogućeno je novo mesto za okupljanje i uživanje.